Bai Hao Yin Zhen - Stříbrné jehly - bílý čaj

Neohodnoceno
 
Tip Efekt lupa
 
  • 1 z 3

Absolutní špička a také nejvíce ceněná sorta bílého čaje původem z čínské provincie Fu-ťien. Autentické Stříbrné jehly sestávají výhradně z ochmýřených bílých tipsů mladých lístků, jež prošly mírnou oxidací zaručující osvěžující květinově sladkou chuť a jemně nasládlé, mírně ořechové aroma.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem
Varianta
199 Kč 359 Kč 896 Kč od 199 Kč    
Kategorie Bílý čaj
 

Na rozdíl od ostatních čajů se unikátní Stříbrné jehly vyrábějí pouze z velmi mladých, doposud neotevřených čajových lístků bez stonků a starších lístků. Ty se sklízejí výhradně ručně a u následného zpracování je třeba pečlivě dbát na to, aby se zamezilo jejich poškození. Ačkoli Stříbrnou jehlu považujeme za čaj neoxidovaný, ve skutečnosti zde k tomuto procesu v malé míře dochází. Po sklizni se lístky rozloží do mělkých košů a ponechají se tak až tři dny, během nichž zlehka oxidují. V tuto dobu je nutné čaj kontrolovat, aby se proces oxidace včas zastavil pomocí rychlého vysušení. To je vše, prosté a geniální zároveň.

Díky nebývalé kvalitě vstupního materiálu a následné lehké oxidaci lze ze Stříbrné jehly připravit větší množství nálevů, které nabývají lehké nažloutlé barvy a později přechází do sytějších jantarových tónů. Chuť je pak květinově nasládlá, velmi jemná a osvěžující.

Pro své chuťové vlastnosti jsou Stříbrné jehly ideální pro přípravu metodou Cold-Brew.

Doporučená teplota vody: 70-85 °C

Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:30 sec, 2. nálev – 0:30 sec, 3. nálev – 1:30 sec

Počet nálevů: 4 - 5          

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: