Bai Hao Yin Zhen - Stříbrné jehly - bílý čaj
Popis
Na rozdíl od ostatních čajů se unikátní Stříbrné jehly vyrábějí pouze z velmi mladých, doposud neotevřených čajových lístků bez stonků a starších lístků. Ty se sklízejí výhradně ručně a u následného zpracování je třeba pečlivě dbát na to, aby se zamezilo jejich poškození. Ačkoli Stříbrnou jehlu považujeme za čaj neoxidovaný, ve skutečnosti zde k tomuto procesu v malé míře dochází. Po sklizni se lístky rozloží do mělkých košů a ponechají se tak až tři dny, během nichž zlehka oxidují. V tuto dobu je nutné čaj kontrolovat, aby se proces oxidace včas zastavil pomocí rychlého vysušení. To je vše, prosté a geniální zároveň.
Díky nebývalé kvalitě vstupního materiálu a následné lehké oxidaci lze ze Stříbrné jehly připravit větší množství nálevů, které nabývají lehké nažloutlé barvy a později přechází do sytějších jantarových tónů. Chuť je pak květinově nasládlá, velmi jemná a osvěžující.
Pro své chuťové vlastnosti jsou Stříbrné jehly ideální pro přípravu metodou Cold-Brew.
Doporučená teplota vody: 70-85 °C
Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:30 sec, 2. nálev – 0:30 sec, 3. nálev – 1:30 sec
Počet nálevů: 4 - 5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.