› Čína/Taiwan › Černý čaj (Červený)
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem
„Zlaté obočí“ je historicky velmi mladý čaj, který však strmě narůstá na oblíbenosti. První Jin Jun Mei spatřil světlo světa v roce 2005 a velmi rychle si získal skvělou pověst krále černých čajů. Pěstuje se v hornatém regionu Wuyi a používá se pro něj stejný kultivar jako pro Lapsang Souchong. Jin Jun Mei je však čajem jemné a plné chuti s čokoládovými tóny, které přetrvávají i dlouho po dopití.
Zlatý šnek je vysoce kvalitní černý čaj z provincie Yunnan. Lístky sestávají výhradně z ochmýřených tipsů srolovaných do tvaru připomínajícího malé šnečky. Má jemnou, medově nasládlou chuť.
High-end sorta celolistového černého čaje z jihočínské provincie Yunnan. Lístky sestávají výhradně ze zlatých ochmýřených tipsů, které se sklízejí ručně ještě velmi mladé před plným rozvinutím. Díky tomu i výsledný nálev voní jemně a po medu, v chuti najdete rovněž tóny čokolády.
„Zlatá opice“ si vysloužila svůj název podle vysokého obsahu zlatých ochmýřených tipsů připomínajících opičí packy. Pro svou bohatost na mladé, ještě nerozvité lístky se „opice“ považuje za černý protějšek bílého čaje „Stříbrné jehly“.
Známý také jako „uzený čaj“, Lapsang Souchong je černý čaj původem z hornatých oblastí regionu Wuyi z čínské provincie Fu-ťien. Od ostatních čajů se odlišuje tím, že se při zpracování lístky suší za přítomnosti kouře z borového dřeva, který Lapsangu zaručuje chuťově plné, nasládle jemné kouřové aroma s tóny whiskey a borové pryskyřice.