Jin Jun Mei - Zlaté obočí - černý čaj
Popis
Čaj se vyrábí s použitím stejné řemeslné důmyslnosti jako jeho o 400 let starší sourozenec Lapsang Souchong. Na 500 gramů tohoto čaje je obyčejně třeba ručně sklidit zhruba 70 tisíc mladých lístků z vrchních částí čajovníku, neboť právy ty jsou považovány za nejlepší. Jin Jun Mei však při sušení není ovoněn borovým kouřem, a tím se výsledný čaj od Lapsangu odlišuje jak v chuti, tak vůni. Ve výsledném nálevu pak určitě ucítíte spíše sladší, ovocné tóny a tóny květin.
Doporučená teplota vody: 100 °C
Doporučená doba louhování: 1. nálev – 2 min, 2. nálev – 1:30 sec, 3. nálev – 2-3 min
Počet nálevů: 3 - 4
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář