› Čína/Taiwan › Polozelený čaj (Oolong)
Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem
Svěží čaj z Taiwanu, jenž je výsledkem kombinace lehce oxidovaných lístků čajovníku (tzv. světlý oolong) a osvěžujícího ženšenu. Čajové lístky jsou srolované do kuliček a následně obaleny v prášku namletého ženšenového kořene. V nálevu si vychutnáte tóny květin a dlouho přetrvávající nasládlý aftertaste. Z tohoto čaje při technice Gong Fu Cha snadno vykouzlíte 5 a více nálevů.
Horský, lehce oxidovaný polozelený čaj z Taiwanu. Pro svou nasládle smetanovou a ovocnou chuť znám jako "mléčný" oolong.
Tie Guan Yin je známý polozelený čaj pocházející z oblasti Anxi v čínské provincii Fu-ťien. Lístky jsou srolované do kuliček, které se po zalití rozvinou a nezřídka zaplní i celý gaiwan či konvičku. Jedná se o lehce oxidovaný čaj, má tedy chuťově blíže k čaji zelenému spíše nežli černému. Právě díky předčasně ukončené oxidaci si Tie Guan Yin zachovává lahodné ovocné aroma charakteristické pro zelené čaje. Oproti nim však lze však připravit až násobně více nálevů, které jsou pak sytě zlatavé barvy. Čaj se skvěle hodí na přípravu metodou Gong-Fu Cha.
Nepochybně nejznámější představitel tzv. „tmavých“ oolongů nalézá svůj původ v horské oblasti Wuyi, v jejíž kamenité půdě se čajovníkům velmi daří. Především pro milovníky pečených čajů je právě Da Hong Pao tou správnou volbou.
Tmavý oolong obecně známý jako “Fénix”, ideální pro přípravu Gong Fu. Čajové lístky pocházejí původně z jednoho čajového keře Shui Xian, který byl postupem času namnožen pro komerční účely. Jantarový nálev, jemně pečená, nasládlá chuť.