Xinyang Mao Jian - zelený čaj
Popis
Čajové zahrady v okolí města Xinyang se nacházejí ve vyšších nadmořských výškách s častými srážkami. Spolu s bohatou zalesněností regionu pak pomáhají místní půdu udržovat nejen dlouhodobě zdravou, ale především bohatou na živiny. Ty následně přecházejí z půdy do čajovníků a umožňují produkci čaje těch nejlepších kvalit. A místní to velmi dobře vědí, však tu také čaj pěstují již více než dva tisíce let.
Nálev je syté žlutozelené barvy a na poměry nearomatizovaných zelených čajů i s překvapivě silným aroma. Chuťově je pak Mao Jian čajem velmi komplexním. Zpočátku se může zdát lehce natrpklý, nicméně později nečekaně přechází do dlouhých sladce ovocných až citrusových tónů s dlouhotrvajícím dozvukem.
Pro svou horskou svěžest je Mao Jian ideálním kandidátem na přípravu metodou Cold-Brew.
Doporučená teplota vody: 70-80 °C
Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:00 sec, 2. nálev – 0:30 sec, 3. nálev – 2 min
Počet nálevů: 3 - 4
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.