Long Zhu - Dračí perly - jasmínový čaj
Popis
Historie čajů ovoněných jasmínem sahá až do 13. století, jak uvádějí nejstarší dochované záznamy z Číny.
Lístky Dračích perel se sklízejí brzy na jaře a krátce po sklizni se ručně rolují do kulatých perliček. Poté se perly ponechají v chladu a temnu a čekají tam až do července, kdy začíná kvést jasmín. Čerstvé květy jasmínu se pak v noci sklízí a následně několik hodin mísí s čajem, dokud perly nevstřebají vůni květů. Tento proces se vždy s čerstvě sklizeným jasmínem opakuje, dokud čaj nenabyde požadované aroma.
Doporučená teplota vody: 70-80 °C
Doporučená doba louhování: 1. nálev – 1:00 sec, 2. nálev – 0:30 sec, 3. nálev – 1:30 sec
Počet nálevů: 3 - 4
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář